Публикации

Край на зимните болести! Супер имунитет с билките на Димков !

 

Женшенът е най-известното сред растенията, за които се смята, че увеличават жизнената енергия. То се използва в традиционната китайска медицина повече от 50 века. За основни негови достойнства се сочат способността му да увеличава физическата и умствена издръжливост, да намалява умората и да увеличава енергичността.

За разлика от кафето, което стимулира централната нервна система, при женшена приливът на енергия е постепенен. Други свойства на растението са покачване на физическата издръжливост, подобряване на координацията и потентността, намаляване нивата на холестерола.

Женшенът често е сочен като адаптоген, т.е. натурална субстанция, която засилва устойчивостта на организма към физически и емоционален стрес, т.е. подобрява имунната защита.

Провеждани са изследвания, които показват, че растението помага на тялото да се справя с инфекциите, защитава черния дроб и сърцето, нормализира холестерола и нивото на кръвната захар, регулира функциите на хормоните и подобрява паметта. Женшенът се предлага под различни форми – таблетки, капсули, чай или на прах.

Ето няколко от рецептите на прочутия роден лечител Петър Димков, който също е познавал уникалните свойства на това растение.

Срещу рак и за силен имунитет

2 супени лъжици гроздов сок смесете с 1 лъжица пюре от пасиран корен на женшен. Може да си купите и две капсули от аптеката женшен и да ги смесите с 2 супени лъжици гроздов сок. Тази комбинация възпрепятства образуването на ракови клетки в човешкия организъм.

Рецептата действа и при артрит, а и подобрява кръвообращението, като по този начин подпомага очистването на организма от токсични вещества.

Химическите съединения в женшена наподобяват този на кортизона – стероиден хормон, който възпрепятства образуването на отоци. Това е причината, поради която сместа облекчава в голяма степен артритните болки сутрин и вечер.

При високо кръвно налягане

Пийте гореописаната рецепта 2 пъти дневно в продължение на 3 седмици, както и чай от женшен с мед сутрин и вечер. У всеки пациент кръвното налягане ще спадне. Автор: ПИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *