Публикации

Специално наричане на магична вода само на 5 срещу 6 януари. Богоявление!

Иде ВОДИЦИ (Богоявление)
Мъжки водици – 6-ти януари, Женски водици 7-ми януари
Или
НАРЕЧИ СИ ВОДАТА!

Големият български празник ВОДИЦИ води началото си много преди Христа.

Свързан е със силата на водата да „помни”и преклонението пред животворството й.
Изкушена съм да напиша поредния дълъг материал за това как паметта на водата е много старо българско знание. Във всяко наричане и обред се работи с нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, редена, будна…по-късно и светена…
Но в името на една от най-магичните нощи през годината този път ще почета самата Магия – Знанието!
А какво точно представляват ВОДИЦИ освен, че разказах в последната си статия за списание 8, ще публикувам като коментар под този пост.

Какво се прави в нощта срещу Водици
Или
КАК ДА НАРЕЧЕШ ВОДАТА СИ?!

Здравей, Добросторнико!
Веднага казвам, че щом четеш това трябва да си наясно, че ще пиша за Магията. И за това как можеш да я сториш сам. Ако нещо те стяга под лъжичката, да знаеш че е собствената ти вяра. Недей да вървиш против нея! Ако пък наричаш себе си християнин и въпреки това с любопитство и радост би извършил този обред, може би е крайно време да си зададеш някои въпроси. Та да започваме:

Когато се здрачи достатъчно навън на 5-ти, налей вода в един съд.
Може да е купа или малка тенжерка. По-добре да е по-голям съд и по-широк! Лично аз ползвам котле (но аз си вещерствам отдавна .
Гледай да не е от пластмаса.
Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти ползвай чешмата в къщи.
Изнеси водата навън – на балкона или прозореца, или на двора. Хвани съда с две ръце и пригихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Постойте си така поне 5 минути.
Поздрави я, кажи й името си и от къде си. НА ГЛАС!!!
Помни, че това е НАРИЧАНЕ, а не намисляне!
Например „Аз съм Георги и съм българин!”
Така водата ще знае кой си и къде е Корена ти, за да се свърже с него.
Сега вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко заедно, остави съда навън и се прибери. Нека водата ти остане няколко часа под небето да се „измълчи” и пречисти.

Точно преди полунощ излез отново при нея. Тогава преди ВОДИЦИ силата й е най-голяма.
Освен това тази година точно в тази нощ ще бъде и пълнолуние!
Отново хвани съда с две ръце. Дланите ти трябва плътно да обхващат стените. Знам, че е студено…
Сега се свържи с твоята вода. Помисли кое е най-голямото ти желание, кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила, Промяна и Радост. Не бързай!
И ГО ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ!
Не моли, а искай!
Заявявай смело себе си и собственото си право на щастие!
Притихни отново…

Сега се опитай да си представиш как ще изглежда живота ти, когато точно това желание бъде сбъднато. Опитай се да „видиш” тази картина в Твоята вода. Огледай се в нея като в огледало.
Как ще изглеждаш сбъднат? Виж как си облечен? Има ли някой наоколо? Къде си? На какво мирише? Какъв сезон е? Утро ли е? Вятър има ли? Чуваш ли нещо? Залез ли е? Или пък е звездна нощ? Преживей! Наслади се на Сбъдването си! Предизвикай абсолютната си увереност, че това ще се случи! Кажи на водата всяка дума, която се явява в този момент…
Намери и една добра дума за България точно сега.
И завърши НА ГЛАС с най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!
После покрий водата с кърпа (по възможност бяла) и се прибери.
Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО (истината ти). Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.
Сутринта на ВОДИЦИ, когато се събудиш първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето Сбъдване. После пак…Усети твоя ДАР с цялата си душа. После склони чело пред Водата и й благодари.
Прибери я. Можеш да я изпиеш цялата или по малко през целия ден, както искаш.

ВАЖНО: Никога не наричай за друг човек, колкото и да го обичаш, колкото и да искаш да му помогнеш! Това е един от най-старите закони в природата. Всеки сам избира живота си, добрините в него и здравето си. Не посягай на пътя му, дори с добри намерения! Не го лишавай от възможността да научи уроците си! Ако искаш, разкажи му за водата, нека той избере да стори сам това наричане, според вярата и желанието си!

Дали е истина?
Това е много стара магия. А магията – старо знание. За мен работи от години.
А колко работи за теб, зависи от Силата ти, Куражът ти и Вярата ти. Най-вече – от знанието какво ТОЧНО искаш, за да бъдеш щастлив!

Подарете тази Магия на децата си! Позволете им да станат част от старата българска приказка! Важно е те да продължат да я разказват.
И направете ми една услуга, не наричайте това вълшебство, бихте излъгали! Не сменяйте същинското име на тайнството, за да сте в мир с предразсъдъците си.
Това е Магия и истинското й име е част от силата й!
Честити ти Водици, Добросторнико!
И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ В ТАЗИ НОЩ,
ДА БЪДЕ СТОРЕНО УТРЕ ПО ИЗГРЕВ!

Розмари Де Мео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *