Публикации

Никой не може да се надява, че ще спаси себе си и света от нещастия, дисхармония и разрушения докато не обуздае собствените си мисли и чувства. Само ако го направи, няма да позволи на живота, преминаващ през съзнанието и тялото му

1041729 b

1041729 bТози, който не може или не иска да контролира мислите и чувствата си, върви по лош път, защото всички врати на съзнанието му са широко отворени за разрушителните модели, идващи от съзнанията и емоциите на околните.

Не нужна нито сила, нито мъдрост или опитност, за да се поддадеш на жестоките разрушителни импулси. Порасналите човешки същества, които го правят си остават деца по отношение на развитието на собствения си самоконтрол.

Живота на човечеството е помрачен от това, че имаме толкова малко контрол върху емоциите си. Не успяваме да се научим на това от люлката до гроба.

Никой не може да се надява, че ще спаси себе си и света от нещастия, дисхармония и разрушения докато не обуздае собствените си мисли и чувства.

Само ако го направи, няма да позволи на живота, преминаващ през съзнанието и тялото му, да бъде разрушен от всеки незначителен проблем, в света около него.

Постигането на такава дисциплина изисква активни усилия, защото мислите и чувствата на 95 % от човечеството са необуздани и неконтрулируеми и се лутат като малко, скитащо в полето куче.

Но независимо, че не става за един ден промяната в съзнанието си заслужава всичкото отдадено време и енергия, защото само това е начина, по който човек може да поеме властта над собствения си живот…

Граф Сен – Жермен. ( Следват практични насоки, упражнения, визуализация и медитация за постигане на това… В следващата публикация ще ги напиша ).

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *