Публикации

..Няма какво да ви съдят … Урегулиране на чувствата, стомаха, нервната система, гръбнака и др…

Питам сега: де е вашето добро – отвън или отвътре? Аз говоря на онези от вас, които искате да бъдете ученици. Ученикът има задача да живее без закон. Той сам да бъде закон! Няма какво да ви съдят. Дотогава, докато ние чакаме Христос да дойде и да съди света, ние не сме разбрали света. Ако очакваме да ни съди и тогава да се подобрим, то е крива посока.

I. Издигане двете ръце от страна на тялото, с дланите надолу, на височина равна с височината на раменете. След това дясната ръка се издига бавно нагоре, под ъгъл 45 градуса от равнището на раменете, а лявата се спуща надолу, под ъгъл 45 градуса, от равнището на раменете и в такова положение се присяда долу шест пъти, като през време на упражнението съсредоточите мисълта си към предната част на мозъка.
Упражнението служи за урегулиране на предната част на мозъка.

II. Това упражнение е също както първото, само че се издига лявата ръка нагоре под ъгъл 45 градуса от равнището на раменете, а дясната се спуща надолу под същия ъгъл, при което се присяда пак шест пъти.
През време на това упражнение съсредоточавайте мисълта си към сърдцето.
Упражнение служи за урегулирване на чувствата.

III. Изнасяне и двете ръце назад с обърнати длани една срещу друга. Присядане, ръце с длани напред изпълняват движение наподобяващо гребане напред до 45° надолу. Изпълнява се шест пъти.
През време на това упражнение съсредоточавайте мисълта си към гръбначния стълб.
Упражнението служи за урегулирване на гръбначния стълб.

IV. Издигане лявата ръка нагоре и напред към изток, а дясната надолу, въртене на тялото около кръста и плаване с ръцете. И това упражнение се прави 6 пъти. Докато се прави това упражнение ще съсредоточвате мисълта си към стомаха.
Упражнението служи за урегулиране на стомаха.

V. Поставяне ръцете на кръста. Закрепване тялото на левия крак, а десния се изнася навън, надясно, като се образува с него бавно полукръг от дясно към ляво – 6 пъти. След това закрепвате тялото си здраво на десния крак и с левия правите същото, както и с десния крак, пак 6 пъти. През време на упражнението съсредоточавате мисълта си към нервната система.
Упражненито служи за урегулирване на нервната система.

VI. Издигане ръцете настрани, на височина, равна с височината на раменете и бавно издигане нагоре, докато се допрат пръстите на двете ръце горе. Повдигане тялото на пръсти и в това положение бавно присядане долу, при което ръцете се прибират край тялото. И това упражнение се прави шест пъти. То представлява завършване на първите пет упражнения. Нарича се магнетично събличане и обличане: надолу – събличане, нагоре – обличане.

Забележка:
Тези упражнения ще правите един път през деня, и то, ако се правят сутрин е прекрасно, на обяд – хубаво, а вечер – добро. Тези упражнения трябва да се правят много бавно и правилно с добре обтегнати ръце и добре обтегнати крака, ако искате да имате добри резултати. Движението на ръцете е за развитието на сърдцето и гърдите. Със съсредоточаването на мисълта се усилва умът. Изпълнението на всички упражнения пък усилва волята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *