Публикации

Петър Дънов Беинса Дуно: лошите мисли докарват земетресения. Причина за всички земетресения са лошите мисли на хората, твърдят единодушно окултисти от различни времена и националности.

 Причина за всички земетресения са лошите мисли на хората, твърдят единодушно окултисти от различни времена и националности.
Според антропософа Рудолф Щайнер, живял през първата половина на двайсети век, земята е живо същество, което мисли и чувства не по-зле от хората. Една от първите работи на желаещия да влезе в редиците на посветените е да почувства, че е едно цяло с планетата, твърди Щайнер.

Съвсем логично според него, ако нещо в мисленето на масите се промени, това влияело и на състоянието на планетата. Школата на Щайнер е създадена през 1923 година като реакция на процъфтяващия в началото на века позитивизъм. Тя възниква във време, когато се смята, че естествените науки могат да обяснят явленията на човешкия живот и че всички проблеми са разрешими. Прочутият езотерик е създател и на упражненията, наречени евритмия, които десетилетия по-късно влизат в учението на Петър Дънов под името паневритмия.

Самият Дънов не се признава открито за последовател на австриеца Щайнер, но много от вижданията му се покриват с неговите. Той например открива връзка между своето заточение в Северна България и голямо земетресение по негово време.
Други окултисти изобретяват науката геопатология, занимаваща се с това, как земните „болежки“ се отразяват върху здравето на хората.

За геопатолог се обявява и пловдивският лечител Боян Мага. Според него може да се търси пълно съответствие между акупунктурните точки на човека и подобни енергийни съсредоточия върху земната кора.
Фантасмагорично звучи твърдението му, че с механично или електрическо въздействие на определени места може да се влияе върху земния релеф.
Боян Мага заяви неотдавна: „Трябва ми достатъчно тънък лост и знание за подходящото място, където да го забода, и аз мога да потопя Америка“.
Предупреждение за катастрофалното земетресение в Измит беше пуснато в интернет още през 1997 година. Американецът Робърт Стайн беше забелязал, че напрежението в земната кора бавно се премества от изток на запад – от разлома в Кавказ към района между Измит и Истанбул.

Хилядолетна тенденция е цивилизацията да се мести от изток на запад, а заедно с нея и земетресенията, твърдят последователи на Дънов: от Китай и Индия към Персия, Египет, Гърция, Европа, Щатите.
Човек въздейства на околната среда с торсионното поле, което излъчва, твърди пък руският физик Алексей Фомин. Емоциите всъщност са гама лъчи, които имат свойството да усилват своя интензитет, когато се съчетаят повече източници със сходни емоции. Около църковните куполи може да бъде регистрирана, а и заснета, своеобразна аура, когато богомолците се съсредоточат върху благоговението си пред господа.
Ако обаче много хора се съсредоточат върху някоя лоша мисъл, въпросните торсионни вълни могат да пречинят големи бедствия.
Неслучайно земетресенията следват по петите постоянно преместващия се център на цивилизацията – обикновено икономическият и политическият възход е съпътстван и с упадък на нравите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *