Публикации

Прости природни средства за лечение на болестите по храносмилателната система

Vladimir Boshnakov нет

 

 

С тази статия поставяме началото на едно изключително приятно сътрудничество с Владимир Бошнаков.

Vladimir Boshnakov нет

Той е на 86 години, един от първите електронни инжинери на България. Бил е военен преподавател, после директор на Института за изследване на медицинска техника към Министерството на здравеопазването в България.

През 1998г. животът му се променя, разбира след два припадъка, че страда от 4 неизлечими за съвременната медицина болести. Успява да преодолее изпитанията по пътя на народната медицина, търси литература, пробва върху себе си…

Днес е в прекрасно здраве и всеки ден посреща хора, за да им помогне.

И е твърдо решен да сподели наистина с всеки натрупания опит. Затова подготвя книга.

С неговото съгласие, тук ще публикуваме част от рецептите му. Споделяме от сърце надеждата му пълното им издание на книжен носител да срещне нуждаещите се в края на това лято или в началото на есента.

Повече за Владимир Бошнаков можете да научите тук: http://www.y-petrov.com/vladimir-boshnakov

 

Болести на храносмилателната система

Израняване на лигавиците, гастрит, колит, ентероколит, язвен колит, язва на стомаха и на дванадесетопръстника, метеоризъм (газове в корема), дизентерия, рефлукс и други

Храносмилателната система е една от най-важните в човешкия организъм. Тя, заедно с черния дроб, панкреаса, жлъчния мехур и други органи и жлези, осигурява храната на всички клетки в организма. В нея се извършват много сложни биохимични процеси. Може да се каже, че при нормално хранене и водене на природосъобразен начин на живот, тя може да работи безпроблемно до стотина години.

огниче

Огниче

Източник на снимката: www.kasnaprolet9999.blog.bg

 

Има две основни причини за заболяването на нейните органи:

1. Отлагане на голямо количество отрови (токсини).

2. Попадане и размножаване на вредни микроорганизми като ешерихия коли, (campylobacter pyloridis – helicobacterpylori), стрептококи, стафилококи, шигела и други.

Това довежда до израняване на лигавиците на системата, от устата до ануса, и до нарушаване на алкално-киселинния баланс и до развиване на посочените в началото заболявания.

Добрата новина е, че нашият народ в многовековното си съществуване е открил прости природни средства за бързо и ефикасно затваряне на раничките по лигавиците и до ликвидиране на посочените заболявания.

червено подъбиче

Червено подъбиче

Източник на снимката: www.zdrava.bg

Рецепта за лечение:

Смесват се по 50 гр. изсушени, наситнени и добре разбъркани огниче (гърличаво биле, леплива куча лобода – chenopodium botrys) и червено подъбиче (горчива чубрица – teucrium chamaedrys). Една супена лъжица от сместа се залива в емайлиран съд с 300 мл. вряла вода, кисне в нея при затворен капак 3 минути и се прецежда. Пие се три пъти на ден по 100 мл. 30 минути преди ядене до свършване на сместа.

Забележка

Докато трае лечението не трябва да се допуска запек. За целта се препоръчва да се ядат течни храни като зеленчукови и пилешки супи, таратор, зелен боб, овесена каша с мляко, задушено червено цвекло, телешко варено със зеленчуци, кисело мляко, салати от пресни зеленчуци, свежи ябълки, размекнати в студена вода изсушени сини сливи и смокини и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *