Публикации

Растения срещу вредното облъчване в дома

saksia ili ne

Новите технологии напълно са превзели ежедневието ни и в дома ни почти не може да се намери място, където да няма някакво облъчване. Телевизори във всички стаи, компютър, рутери, микровълнова печка в кухнята, мобилни телефони – изобщо всеки кът в дома ни е „обгърнат” от вредните вълни на различните уреди.

Има обаче съвсем лесен начин да се спасим от тях и освен това да направим дома си още по-красив и приятен. Това може да стане с помощта на няколко саксийни цветя.

saksia ili ne

Те не само ще неутрализират вредното влияние на уредите ни, но и ще обновяват въздуха в помещенията, където се намират. Освен това има растения, които могат да намалят значително апетита ни, както и да го увеличат.

Всъщност необятният свят на растенията може да ни предложи толкова много, а ние знаем толкова малко за тях. Ето и кои са най-полезните растения за дома ни и с какво ще ни помогнат.
cvetq za doma

1. Едно от най-непретенциозните цветя, което освен всичко останало, цъфти целогодишно, е мушкатото. Макар и пренебрегвано, мушкатото е много полезно, особено ако искате да се отървете от комарите. Освен това отделя полезни вещества, които ще ни помогнат да заспиваме по-лесно.

2. Герберите и хризантемите могат да пречистят стаята, в която се намират, независимо дали са във ваза или са в саксия. Тези красиви цветя могат да премахнат над 80 % от микробите в помещението, където се намират. Микробите от стаите обират още растенията евкалипт, алое, фикус, лавандула, магнолия, бегония, розмарин.

3. Ако се чудите кое е растението, което ще направи апетитът ви по-малък – това е розата. Според учени от Австралия ароматът на розите създава лъжливо чувство у нас за ситост.

4. Ако се притеснявате от вредните лъчения на телевизора, компютъра, микровълновата печка, също има начин да се справите с помощта на цветята. Универсалното растение за всякакъв тип лъчение у дома е папратта. Това растение дори става още по-кичесто и красиво, събирайки облъчването от телевизора, например.

 
man cooking

Освен папрат, добра идея е да си купите меч, както и коледна звезда – много са ефективни, що се отнася до пречистване на стаята от вредни лъчения. Не на последно място, полезно е да имате и драцена в стая с компютър или телевизор.

Освен това е хубаво, когато не използвате уредите, да ги изключвате от електрическата мрежа. Когато използвате микровълнова, въпреки, че имате от изброените цветя в близост, добре е да стоите на разстояние от нея.

Храната, която извадите от микровълновата, трябва да се изяде след като са минали поне 2 – 3 минути. Същото се отнася и за телевизора – не го слагайте твърде близо пред очите си.

Източник: http://ezine.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *