Публикации

Рецепта за лечебен зелев сок

Изключителните свойства на сока от киселото зеле да лекува ракови заболявания проверил сам върху себе си проф.д-р Янаки Караджов. Неговата рецепта ни предаде лечителят Владимир Бошнаков.

Рецептата е съобразена като пропорции с приготвянето на кисело зеле в бидон с вместимост от 100л. Необходимото количество зеле е 50 кг., залива се с 50л. вода.

Кочанът на всяка зелка се цепи на четири и в разреза се поставя 1 супена лъжица морска сол. После зелката се поставя с кочана нагоре в бидона. Общото количество сол за целия бидон трябва да бъде 0.900 кг. В бидона се поставят още 2-3 ябълки, 2-3 лимона, 1 червена зелка, 1 кочан царевица. Когато зелевият сок втаса, се пресича с 370 гр. прополис на прах. Добавя се и 500 гр. хрян (с дебелина на корена от поне 6 см.).

Зелевият сок се приема 3-4 пъти на ден по 150 гр. преди хранене. Ако киселото зеле се приготвя в топло време, към водата се добавя бутилка винен оцет.

Ако прополисът не е на прах, може да се употреби такъв на пръчка или на кубче – нарязва се с неметален предмет и се слага във фризера да замръзне, след това се счуква в дървено хаванче и се пресява. Прави се няколко пъти, докато прополисът стане на прах. Ако все пак останат твърди частици, те се разтварят в 100 гр домашна ракия или спирт.

Проф.д-р Янаки Караджов препоръчва да се спазва известен хранителен режим, съветва да се ядат люти чушки, лук, чесън, пчелни продукти.

С неговото изрично съгласие публикуваме и телефона му:

0885 456 700

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *