Публикации

Режим за борба с онкологични заболявания

Vladimir Boshnakov нет

Владимир Бошнаков

Vladimir Boshnakov нет

Той е на 86 години, един от първите електронни инжинери на България. Бил е военен преподавател, после директор на Института за изследване на медицинска техника към Министерството на здравеопазването в България.

През 1998г. животът му се променя, разбира след два припадъка, че страда от 4 неизлечими за съвременната медицина болести. Успява да преодолее изпитанията по пътя на народната медицина, търси литература, пробва върху себе си…

Днес е в прекрасно здраве и всеки ден посреща хора, за да им помогне.

И е твърдо решен да сподели наистина с всеки натрупания опит. Затова подготвя книга.

С неговото съгласие, тук ще публикуваме част от рецептите му. Споделяме от сърце надеждата му пълното им издание на книжен носител да срещне нуждаещите се в края на това лято или в началото на есента.

Повече за Владимир Бошнаков можете да научите тук: http://www.y-petrov.com/vladimir-boshnakov

 

Това е „режим за борба с онкологични заболявания“, споделен от дядо Владо в предаването „На кафе“ по Нова ТВ.

http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/490789?autostart=true

Пълният курс на лечение е 42 дни, в по-леки случаи може да се приложи половин курс за 21 дни.Съчетава се гладуване и приемане само на билкови чайове и зеленчукови сокове по схема.

Използваните чайове и сокове са:

1. Чай от салвия (градински чай, конски босилек) (Salvia officinalis)
Две чаени лъжички салвия се сипват в 500мл. вода, варят се в нея само 3 минути и се прецеждат. В чая се добавят още по 1 чаена лъжичка жълт кантарион (Hypericum perforatum), маточина (Melissa officinalis) и мента (Menta piperita), киснат в него още 10 минути и отново се прецеждат. Този чай е силно лечебен и може да се пие профилактично, с прекъсвания, през целия живот.

2. Чай за бъбреци
Приготвя се билкова смес: полски хвощ (Equisetum arvense) – 15 гр., коприва (Urtica dioica) – 10 гр. (добре е да се събира пролетта), пача трева (Poligonum aviculare) – 8гр, жълт кантарион (Hypericum perforatum) – 6 гр. Това количество стига на един човек за около 3 седмици. Чаят за бъбреци не бива да се пие по-дълго време.

Приготовление: една щипка от сместта (вземате с палеца, показалеца и средния пръст или половин супена лъжица) накисвате в чаша гореща вода (250 мл) за 10 мин. Прецеждате и отделяте течността, отцедения остатък от билковата смес заливате с две чашки гореща вода и кипвате за 10 мин, след това прецеждате и смесвате получените течности (запарката и отварата).

Чаят за бъбреци се пие студен на празен стомах първите три седмици от пълния курс на лечението, по 125мл. сутрин, обед и вечер преди лягане. Приготвената доза е за два дни. При пълен курс на лечението през последните 3 седмици вместо чая за бъбреци се пие чай от невен

Рецептата за чая има специфичен начин на приготовление, тъй като от билките от чая за бъбреци се извличат 5 вещества, които не трябва да кипят защото се разпадат (за това се прави запарка).

Освен тях от чая се извлича и 6-та важна съставка – силициева киселина, това се получава след 10 минутно варене (за това се прави последващата отвара от билковата смес). Силициевата киселина е важна съставка, тъй като тя разяжда туморите.

3. Чай от кръвен здравец (Geranium sanguineum)
В оригиналната рецепта на Рудолф Бройс се препоръчва зловонен здравец (Geranium robertianum), но той не се продава в нашите билкови аптеки, поради което го замених с кръвен здравец, който има близки до него лечебни качества. Една щипка от билката се залива със 125мл вряла вода, кисне в нея 10 минути и се прецежда. Изпива се на глътки през целия ден. Този чай е незаменима част от лечението на рак, особено в случаите когато вече е проведена рентгенова или лъчетерапия, тъй като билката съдържа малко количество радий ( тук става дума за зловонния здравец).

4. Сок от зеленчукова смес
Б.А. Бройс използва в рецептата си 3/5 части червено цвекло, 1/5 част моркови, 1/5 част корен от целина, добавя малко ряпа и един картоф с размерите на яйце. В примера си дядо Владо спазва пропорциите, но общото количество сок може да се получи по-малко от 500 мл

300г червено (салатно) цвекло
100г моркови
100г глави целина
30г черна ряпа и един картоф с големина на кокоше яйце

Прави се със сокоизтисквачка. Ако черната ряпа ви люти, може да я замените с бяла или червена.
Забележка: Картофът е задължителен само при рак на стомаха и пожелателен при другите му форми. Вместо картоф в сока може да се изсипват дневно по 250мл отвара от картофени обелки (хладка, на глътки).

Ако получите по-малко от 500 мл. сок, дневния прием трябва да разделите на 4 равни части. При горепосочените грамажи ще излезе около 300 мл. сок, разделете на 4 приема по 75 мл. за целия ден.

За да постигнете 500 мл. сок, примерното количество зеленчуци е:

480 гр. червено (салатно) цвекло
160 гр. моркови
160 гр. глави целина
50 гр. черна ряпа
110 гр. картофи

Максималното дневно количество консумиран сок е 500 мл, не се препоръчва да се превишава (може и да е по-малко).

Сокът се прецежда през много ситна цедка или през няколко слоя тензух или марля, за да не останат власинки от зеленчуците, които подхранват тумора. Ракът се подхранва само от твърдите храни, затова през целия курс на лечението трябва да се приемат само зеленчукови сокове и билкови чайове. През време на лечението пациентът ще загуби малко от теглото си, но след това ще премина краткотрайно на диетично хранене и после може да се върне към обичайното хранене. Въпреки загубата на тегло сами ще се убедите, че силите ви непрекъснато ще се увеличават по време на лечението.

5. Чай от невен (Calendula officinalis)
Три чаени лъжички от билката се заливат със 750 мл вряла вода, киснат в нея 3 минути и се прецеждат. Изпива се сутрин, обед и вечер преди лягане по половен чаша (125 мл) със стайна температура и на гладен стомах вместо чая за бъбреци през вторите три седмици на пълния курс от 42 дни. Посочената доза е за два дена.
Добре би било, ако няколко дена преди започването на лечението заедно с нормалното хранене се пие до ¼ л сок, за да може организмът да свикне с него. Необходимото количество сок за преживяване е от 1/8 л до ¼ л на ден, но може да се пие и до ½ л.

Течността не се поглъща веднага. Важно е при пиенето на сока и на чайовете да се отдели много слюнка. Пие се на малки глътки, при това се „дъвче“.

ГРАФИК НА ПРИЕМАНЕТО НА СОКА И ЧАЙОВЕТЕ

8:00 часа – изпиване на 125 мл студен чай за бъбреци на празен стомах и на глътки.
8:30 часа – изпиване на 125 мл чай от салвия (градински чай), жълт кантарион, маточина и мента.
9:00 часа – изпиване на 125 (75) мл сок от зеленчуци на глътки, с малко задържане в устата преди гълтането за отделяне на повече слюнка.
9:30 часа – пиене на 125 мл хладък чай от салвия и другите билки.
10:00 часа – пиене на 125 (75) мл сок от зеленчуци на глътки, със задържане в устата преди гълтането.
12:00 часа – изпиване на празен стомах на 125 мл студен чай за бъбреци.
13:00 часа – изпиване на 125 (75) мл сок от зеленчуци на глътки с малко задържане в устата преди гълтането му.
17:00 часа – изпиване на 125 мл бульон от лук от болните с малки тумори и от оперираните болни.
От 18.00 до 20.00 часа – изпиване на 125 (75) мл сок от зеленчуци със задържане в устата.
Вечерта преди лягане – изпиване на 125 мл студен чай за бъбреци.
Изпиване на 125 мл чай от кръвен здравец на глътки през целия ден.
Пояснение: Задържането на сока или чая в устата се изисква, за да може течността да се смеси със слюнката, което допринася за по-лесното усвояване от организма.
Добавка:
Слабите болни и болните с дефицит на протеини (белтъчни вещества) могат да изпиват дневно по 125 мл бульон от лук или зелев сок.
Една глава лук (с кафява люспа) нарязана на ситно, се запържва до златисто в растително масло. Добавя се ½ л. хладка вода и се вари, докато лукът се развари. Добавя се растителен бульон. ПРЕЦЕЖДА СЕ И СЕ ПИЕ САМО ПРОЗРАЧНИЯТ БУЛЬОН, БЕЗ ЛУКА.

Забележки:

Да не се употребяват подсладители в сока и чайовете.
При провеждане на лечението болните да не се претоварват физически, да лежат повече на легло, но да не се обездвижват и да се разхождат на чист въздух.
Болният не трябва да крие от лекуващия го лекар за предприетото лечение с природни средства. Той трябва да вземе самостоятелно решение дали ще се лекува сам, или под наблюдение на лекар.
Болният трябва да следи всеки ден кръвното си налягане.
По време на лечението болният ще отслабне с няколко килограма. Ако почувства голяма слабост, трябва сам или с лекуващия лекар да вземе правилно решение за продължаване или за спиране на лечението и за евентуалното му продължаване след достатъчно укрепване.
От две до четири седмици след завършване курса на лечение да продължи да пие всеки ден по 60 мл зеленчуков сок на глътки преди хранене.
Ако прекрати гладуването, болният да продължава пиенето на сока и чайовете и да се подхранва само с храни от приложения списък. В никакъв случай да не яде месо и месни произведения, както и захар и захарни изделия, тъй като те подхранват раковите клетки.
След завършване курса на лечението трябва да се направи постепенно захранване с диетични храни, преди да се премине към нормално хранене.
При поява на запек по време на лечението може да се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина, да се пият леки слабителни чайове, да се пие по една лъжица чист зехтин, два-три пъти на ден.
През време на лечението да не се пие вода.
За подпомагане на сърдечната дейност при нужда да се пие есенция от глог – от 20 до 40 капки в зависимост ог теглото.

ПРИ РАК НА РАЗЛИЧНИТЕ ОРГАНИ МОЖЕТЕ ДА ДОБАВИТЕ СЛЕДНИТЕ ЧАЙОВЕ:

При тумор на мозъка – една-две чашки от маточина (Melisso officinalis) (хладък) dневно. Пие се бавно, на малки глътки. Една щипка на чаша (150 мл) се залива с кипяща вода и се отавя 10 минути да кипне.

При рак на очите – една чашка от очанка (Euphrasia officinalis) на ден (хладък). Пие се бавно, на глътки. Една щипка се залива с вряла вода, кисне 10 минути.

При рак на гърдите, яйчника или на матката – една чашка хладък чай от цариче (Alchemilla vulgaris complex) и коприва (Urtica dioica). Приготвянето на чая е както в предишните рецепти.

При рак на небцето, устните, езика, сливиците или ларинкса – чай от безреница (горски анасон) (Pimpinella anisum)

При рак на кожата – ако поразените места са с диаметър до 1 см. Мокрете ги с пресен сок или със спиртен извлек от змийско мляко (Chelidonium majus). Ако са по-големи, мокрете кожата около раните, без да мокрите самите рани.

При рак на костите (саркома), рак на белите дробове или туберкулоза на белите дробове – чай от теснолист живовляк (Plantago lanceolata), медуница (Pulmonaria officinalis), самобайка (гергьовденче) (Convallaria majalis) , благороден лопен (Verbascum nobile) или висок лопен (Verbascum densifeorum), или див копър (Anethum graveolens) – в неорграничено количество. При туберкулоза се добавя и една чаена лъжичка семена от широколист живовляк с малко вода или чай.

При рак на черния дроб – две чашки топла отвара от картофени обелки . Ако ви харесва пийте, ако не ви харесва, значи черният дроб няма нужда от нея и можете да не я пиете. При рак на черния дроб се правят компреси над дроба със запарен хвощ, който се поставя в сгъната на две ленена или памучна кърпа, отгоре се покрива с найлон и се стяга с топъл пояс. С компреса се преспива. Компреси могат да се правят и със зелеви листа.

При рак на стомаха – една чаша чай от бял пелин или червен кантарион да се пие хладък веднъж на ден, на малки глътки. Една малка щипка от билката се залива с една чаша кипяща вода и се оставя за 3 минути да кисне. Ако се касае за нервен стомах, тогава се пие дневно по една чаша чай от валериан и пелин: половин чаена лъжичка корени от валериан се варят 3 минути в една чаша вода, след което се излива върху малка щипка пелин и се оставя 3 минути да кисне.

При рак на далака и панкреаса – да се пие най-малко по един литър на ден горещ или студен чай от салвия (градински чай)

При рак на простатата и тестисите – да се пият на малки глътки по две чаши студен чай от дребноцветна върбовка дневно, една щипка от билката се кисне 10 минути във вряла вода.

При левкемия – при лечението на това заболяване не се гладува 42 дена. То се състои в приемането на1/4 литър зеленчуков сок на ден, добре ослюнчен, и се яде всичко, което е вкусно, но без никакви супи с месо, никакво говеждо и свинско месо.

Зеленчуковият сок се приема на глътки през целия ден, но главно преди храненията. Пие се и чаят от салвия, а през първите 21 дена и чаят за бъбреци. Вторите 21 дена се пие чай от невен. Много е важно около болните от левкемия да няма нафталин или други видове отрови за молци. Жилищата трябва да се пречистват основно, да няма и следа от тези опасни за живота отрови.

ЗАХРАНВАНЕ НА ОРГАНИЗМА
След лечението с гладуване е добре да се премине период на постепенно захранване. Организмът е свикнал към „пестеливо“ хранене, за това плавно започваме да го захранваме, докато достигнем до нормален режим на хранене.

Първоначално с леки супи (крем супа, копривена супа).
След това добавяте и втори ястия, но отново на принципа от по-леки към по-тежки. Например салати със сирене и маслини, преди да преминете към готвени храни.
Към края на периода можете да ядете и месо (пилешки супи, риба /първоначално се приема печена риба/)

Хора които не могат да гладуват и са отслабнали от заболяването могат да приемат пълнозърнест хляб, но в малки количества.

Трябва да ядете повече постни храни.

За храненето дядо Владо препоръчва книгите на Петър Димков и Лидия Ковачева. Там е добре описано как може да се премине от гладуване към пълноценно хранене.

Постепенният преход на хранене продължава около месец.

 

ХРАНЕНЕ НА ОНКОБОЛНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕЧЕБНИЯ ПРОЦЕС
Ако болният не може да издържи на продължително гладуване, да продължава лечението със сокове и чайове и да се подхранва с указаните по-долу храни. Това ще удължи срока на лечението:

Не бива да се ядат:

Месо и месни продукти
Захар и захарни изделия
Пържени, пушени, консервирани и много солени храни
Да се избягват прясно мляко, сметана, масло от животински произход, кашкавал и други силно маслени продукти.
Бял хляб, бяло брашно и всички тестени продукти
Да не се употребяват алкохол, безалкохолни напитки със стабилизатори, подсладители, овкусители, оцветители и други добавки с буквата Е и цифри след нея (например Е120), кока кола, пепси кола, боза и др.
Да не се пуши
Да не се пият кафе и черен чай

Могат да се ядат:

Варива и ядки: елда (гречка) – съдържа витамин Б 17, който унищожава раковите клетки, горчиви ядки от зарзали (кайсии) и бадеми, орехи, лешници, фасул, леща, картофи (варени или печени), пълнозърнест хляб, кълнове.
Плодове и зеленчуци: ябълки, сливи, нар, диня, пъпеш, тиква, ягоди, малини, къпини, домати, червени и зелени чушки, всички видове зеле, спанак, моркови, целина, ряпа.
Растителни мазнини: студено пресовано олио, зехтин и ленено масло.
Чайове от салвия, невен, кръвен здравец, хвощ, коприва, жълт кантарион, маточина, мента, пача трева, бульон от кромид лук, зелен чай.
Може да се яде и нискомаслено козе или краве кисело мляко.

Да не се допуска запек по време на лечението.
При поява на запек да се пият слабителни чайове, да се ядат пресни сини сливи или смокини, а ако са сушени да се накисват във вода от вечерта и сутринта да се изяждат плодовете и да се изпива водата. При необходимост да се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина.

Важна добавка към рецептата на Рудолф Бройс:

планински хвощ

Да се правят компреси на болните органи и да се пие отвара от високопланински хвощ, който съдържа около 8 пъти повече силициева киселина от полския хвощ и разяжда злокачествените тумори, без да засяга нормалните клетки. Ако не може да се намери високопланински хвощ, рецептата може да се изпълни с полски хвощ, но в по-големи количества!
Всеки ден сутринта да се приготвя отвара от планински хвощ като се вземе около 20см. от стеблото му, заедно с игличките и листенцата, или 3 супени лъжици от изсушения надробен хвощ. Билката се вари 15 минути в литър и половина вода на слаб огън и при затворен капак, след което кисне във водата, докато се охлади, и се прецежда през ситна цедка. Разделя се на две части: един литър за компреси и половин литър за пиене на глътки през деня.
През денонощието се правят три компреса: преди обед и следобед по два часа и преди лягане за цялата нощ. Компресите се правят с хавлиена кърпа, която трябва да покрива кожата над болния орган или кожния тумор. Кърпата се напоява с отварата от хвощ и се прецежда. Върху нея се поставя полиетиен, а след това се прикрепва с ластичен колан или с друга подходяща дреха така, че кърпата да не пречи на движенията на болния и компресът да не пада.

Режимът е представен от Йордан Петров.

На неговия блог http://www.y-petrov.com/ можете да намерите още информация за лечителя Владимир Бошнаков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *