17.05.2024г. „Символите и техните имена“. Първа тема от поредицата „Троичната перспектива на словото“ с лектор – Георги Сираков

Всеки желаещ да се докосне до "Тайната на Словото" и "Седемте стъпки към себепознанието" е добре дошъл на първата тема от цикъла срещи с колобъра Георги Сираков.

07.05.2024 Свобода чрез числа. Напътствията на ведическата нумерология за добър живот.

Ведическата нумерология предоставя богато поле за интерпретация на човешкия опит, както и практически принципи за преодоляване на различни трудности и казуси.

24.03.2024г. Числа и взаимоотношения (Връзките през перспективата на Ведическата нумерология). Лектор: д-р Иванка Николова

Ведическата нумерология предоставя богато поле за интерпретация на човешкия опит, както и практически принципи за преодоляване на различни трудности и казуси.

10.03.2024г. Съкровищата на българската духовност. Хотел „Хемус“, гр. София. От 09:30-18:00 ч. Цена: 49.00лв.

Скъпи приятели, ПРЕЗ МАРТ  продължава поредицата ни срещи със Съкровищата на българската духовност. Специалният ни форум за древното знание на

12.02.2024г. Първо ниво „12 енергийни стъпки към духовността и здравето“. Лектор – Красимир Нанев

Очаквайте на 12.02.2024 г. специалният, интензивен обучителен курс - ПЪРВО НИВО - "12 енергийни стъпки към духовността и здравето". 12 степенна методика, обръщането на потока.

11.02.2024г. Съкровищата на българската духовност 2-ра част. Хотел „Хемус“, гр. София. От 09:30-18:00 ч. Цена: 42,00/49,00 лв.

Скъпи приятели, ВТОРА ЧАСТ на специалния ни форум за древното знание на българите ще се проведе на 11.02.2024г. в гр.

10.02.2024г. Второ ниво „12 енергийни стъпки към духовността и здравето“. Лектор – Красимир Нанев

Темата на семинара за курсистите във второ ниво е: " 7-те целебни звука и 7-те светилника на мъдростта. Работа с етерното тяло, астралното тяло и 7-те чакри".

28.01.2024г. София Курс по Езотерична Астрология. Първо ниво – нова група!

Фондация Виделей България организира обучение в школа по Eзотерична Aстрология в България съвместно с български преподавател – инж. Катерина Гогова.

14.01.2024г. Съкровищата на българската духовност. Хотел „Хемус“, гр. София. От 09:30ч – 16:30ч. Цена: 49,00 лв

Скъпи приятели, Каним ви на специален  форум за древните знания на българите, който ще се проведе на 14.01.2024г. (1-ва част)

17.12.2023г. „Ретроградният Меркурий през призмата на Ведическата Астрология“. Лектор – Деси Христова

Ведическата астрология ни предлага гледна точка, която може да разшири кръгозора ни, разбирането ни и да хвърли светлина върху въпроса с ретроградното движение на планетите.

15.12.2023г. Тайната на Словото в Себепознанието. Лектор – Георги Сираков

Всеки желаещ да се докосне до "Тайната на Словото" и "Седемте стъпки към себепознанието" е добре дошъл на нашето събитие.

14.12.2023г. Три пътя на развитие на балканската цивилизация. Има ли четвърти?. Лектор – Ина Май Джар

Философски поглед върху развитието на културата и цивилизацията на Балканите.

12.12.2023г. Кодът 369 в Живото Слово и българските писмености 2 част. Езотерично продължение. Лектор – Александър Стойчев

"Искони беше Словото...И всичко чрез него стана. И без него не стана нищо от онова, което е станало...". Кое е първичното - буквите или цифрите?! И какъв е техния смисъл?!

10.12.2023г. „12 енергийни стъпки към духовността и здравето“. Лектор – Красимир Нанев

Красимир Нанев е Ци Гун майстор, практикува медитация повече от 51 години. Занимава се с традиционна китайска медицина, фън шуй, радиестезия, билколечение, кристалотерапия и други алтернативни практики.

01.12.2023г. Картата на Фьодор Годунов и съдбата на Третото Българско Царство. Лектор – Александър Стойчев

На тази «карта», получила името «картата на Фьодр Годунов», датирана в началото на 17 век, фигурира и ... България!

26.11.2023г. Непознатите знаменити български артефакти. Лектор – доц. д-р Веселина Вачкова

„Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе

27.11.2023г. Йога за гъвкаво тяло и спокоен ум. Водещ – Деси Христова

"Идвай на йога постелката, за да чувстваш, а не да постигаш. Промени фокуса си. Сърцето ти ще бъде благодарно."

24.11.2023г. Кодът на Тесла 369 в българските азбуки. Лектор – Александър Стойчев

"Искони беше Словото...И всичко чрез него стана. И без него не стана нищо от онова, което е станало...". Кое е първичното - буквите или цифрите?! И какъв е техния смисъл?!

17.11.2023г. Тайната на буквата Боукъй. Лектор – Александър Стойчев

 „Звукът „Б“, с който започват думите Бог и Битие – създаването на света, е ЖЕЛАНИЕТО ЗА ТВОРЧЕСТВО. Буквата „Б“ означава Творческия Принцип в Природата.“ (Учителя Беинса Дуно.)

12.11.2023г. „12 енергийни стъпки към духовността и благоприятното повлияване на кондицията“. Лектор – Красимир Нанев

Красимир Нанев е Ци Гун майстор, практикува медитация повече от 51 години. Занимава се с традиционна китайска медицина, фън шуй, радиестезия, билколечение, кристалотерапия и други алтернативни практики.

29.11.2023г. Мистериите около Мария Магдалина и Христос с нейните полети „на колесници небесни и без колесници“. Лектор – Христо Буковски

Единственият автор на Планетата, който е написал най-много книги, есета и изследвания за богомилите, обогатявайки своя живот, сега споделя и обогатява още повече времето ни на земята.

22.11.2023г. Грях-изкупление-святост – премълчаната история на багренородния княз Иван Симеонов и чародействата на св. Йоан Рилски. Лектор – Христо Буковски

Единственият автор на Планетата, който е написал най-много книги, есета и изследвания за богомилите, обогатявайки своя живот, сега споделя и обогатява още повече времето ни на земята.

18.11.2023г. Провиралките: езически обичаи, преплетени в християнската обредна традиция. Лектор Теодор Пеев

Древната мегалитна култура е оставила трайни следи в религиите на различните народи. Остатъци от нея са достигнали и са се вплели в християнските вярвания. Знаем ли истинското предназначение на провиралките и как се вписват тези места в християнската обредна традиция?

8.12.2023г. „Седемте племена, седемте езика и седемте истини на Българите“. Лектор – Александър Стойчев

Седемте обединени племена заговорили на седем езика и във всяко нещо виждали седем истини и другите народи с уважение и почитание ги нарекли „аскали“ – мъдреци. На един от тези езици, сакланския, понятието  „мъдър“, „свят“ се обозначавало с думата „балхар“. Оттук дошло и името на Българския Род.

02.11.2023г. „Свещарят в мен“, творческо ателие за изработка на восъчни свещи.

„… всеки от нас трябва да бъде светоносец, да носи по една свещ, и, като влезем всички със своите свещи и ги турим една до друга и така увеличим светлината, ще видим много. "   

10.10.2023г. Специалните езотерични способности на св. Серафим. Лектор – Христо Буковски

Единственият автор на Планетата, който е написал най-много книги, есета и изследвания за богомилите, обогатявайки своя живот, сега споделя и обогатява още повече времето ни на земята.

27.10.2023г. Светите двама братя и свещените две азбуки. Лектор – Александър Стойчев

На тази среща ще ви запознаем с гледната точка на Александър Стойчев за Духовния Път на Светите Братя Кирил и Методий дошли да изпълнят Небесната си мисия сред Българския Род знание.

13.10.2023г. Небесният свещен знак „Ять“- разкриване и анализ на символа. Лектор – Александър Стойчев

Всяка буква е едно отделно Учение. На тази наша среща ще се докоснем до Небесния Свещен знак "Ять". Ще го пробудим в сърцата си...Ще го съзерцаваме...Ще разкрием неговата дълбочина, красота, Светлина и Сила!

09.11.2023г. Чайната церемония като път към умиротворение и лично усъвършенстване.

На японски език чайната церемония се нарича "чадо" - Пътят на чая. Фондация Виделей България, съвместно с тейшу Марта Илиева, Ви кани да стъпим заедно на Пътя. Пътуване, осъществено чрез традицията на класическата чайна церемония и носещо умиротворение и личностно усъвършенстване.

16-18.06.2023г. Форум за богомилите и древното познание. Велики Преслав

Скъпи приятели, като създатели на импулса за въздигане значението на богомилството за България и Света /с начало 2004г./, сътворяваме отново,

18.05.2023г. За Буквите. Лектор – Александър Стойчев

В тази беседа, която ще се състои в седмицата преди честването на Деня на славянската писменост, ще поговорим за българския език, българските букви и пътя на българския народ.

18.06.2022г. София. ФОРУМ „СИЛАТА НА СЛОВОТО И БЪЛГАРСКИЯ ДУХ“ (НА ЖИВО И ОНЛАЙН)

Инициативен комитет и Фондация „Виделей България“ имат удоволствието да Ви поканят на Форум „Силата на словото и българския дух“ По

21.03.2023г. Нейро спирала на възраждането в деня на пролетното равноденствие с Десислава Несторова.

„Ние вземаме маркер в ръцете си и с помощта на специален език създаваме разказ, който сам организира реалността ни. Благодарение на това можем да създадем историята, която искаме да въплътим в живота си. Това е като самопрограмиране. Отказваме всяка друга помощ и сами създаваме живота си.” - Павел Пискарьов.

23.04.2023г. Девойка, невеста, старица- трите сакрални възрасти на жената. Еднодневен родов семинар с гост лектор Аида Марковска.

Скъпи приятели, Виделей България организира еднодневен семинар на тема ролята и мястото на жената в семейството и рода. Наш гост лектор ще бъде Аида Марковска, създател на метода "родова терапия" в България и основател на Школа за родова терапия „Задругата на родонавтите“.

08.03.2023г. Празнуваме ЖЕНАТА! Приеми себе си, прегърни своята уникална природа и сбъдвай мечтите си смело!

В деня, в който празнуваме ЖЕНАТА, ви каним да направим една огромна крачка към приемането на своята уникалност с една изключително силна практика. Тя ще ви даде криле, за да разгърнете личния си потенциал и да сбъдвате мечтите си. За да се чувстваме още по-специални, ще споделим емоцията в компанията на чаша хубаво вино и уникални какаови изкушения. Заслужавате най-доброто и го дължите най-вече на себе си!

19.03.2023г. Неделна седянка – събираме в едно шевица, кръг и слънце и сътворяваме свой предмет за закрила на дома и семейството ни.

Само ден преди пролетното равноденствие ще се съберем на една неделна седянка, за да обединим в едно шевица, кръг и слънце и да изработим свой предмет за закрила на дома и семейството ни; да порисуваме и да си поговорим за това какво носим от миналото си и с какво можем да се гордеем като българи.

15.03.2023г. Интегративният подход в лечението на „неразрешими“ състояния. Хормоналният баланс.

Човешкото тяло е интелигентна енергийна система, която не може да се разглежда изолирано от емоционалното и психическо състояние – те са взаимно свързани. В последните години ИНТЕГРАТИВНИЯТ ПОДХОД набира сила и става все по-популярен по цял свят като постига успехи при лечението на голям обем неразрешими на пръв поглед състояния.

04, 11 и 19.02.2023г. Нейрографика – творчески метод за проектиране на реалността с Десислава Несторова.

„Ние вземаме маркер в ръцете си и с помощта на специален език създаваме разказ, който сам организира реалността ни. Благодарение на това можем да създадем историята, която искаме да въплътим в живота си. Това е като самопрограмиране. Отказваме всяка друга помощ и сами създаваме живота си.” - Павел Пискарьов.

28.01.2023г. София „Осем стъпки към себе си“ – тренинги за личностно развитие с Надин Низешезин

Осемте стъпки съдържат една богата палитра от практически упражнения, тестове, ролеви игри, констелация, медитации, творчески визуализации, арт терапия и много други. Целят да въздействат на подсъзнателния ум и да въплътят познанието във форма, за да се прояви в съзнателния ти живот. Тренинга „Осем стъпки към себе си“ е едно незабравимо преживяване, което ще обогати вашия живот години напред.

21.12.2022 г. Коледно празненство и зимно слънцестоене. Виделей София

Каним ви на традиционното празненство на Виделей, което се подготвя и е с обичаните и стойностни, доказани радетели, светли личности и просветители в България.

03-04.12.2022 г. София Семинар по прана енергия – теория и практика по системата на Грандмастър Чоа Кок Сюи. Сертификат. Водещ Кремлина Стоилова

Начин да постигнем това ни посочва праничното лечение, което практически работи с чиста жизнена енергия. Прана е енергията в нас и около нас, тя е навсякъде и във всичко- в думите, в действията, в нашите мисли. Всеки път, когато изпитваме дискомфорт на физическо, емоционално, ментално или психическо ниво, всъщност претърпяваме дисбаланс в нашата енергийна система.

29.09.2022 г. София Беседа с д-р Морфи Скарлатов за неизвестните преломни събития в историята на България. Част от новата му книга

Българският сакрален импулс. Неизвестните и преломни събития в историята на България (част от новата му, неиздадена книга). Кой и защо не може да прости на Българите? Коя е тайната, която Европа и целият свят крият за българската следа в историята на Планетата?

28.09.2022 г. София Беседа с д-р Румен Стоилов за Новия свят и промените в човека и земята.

Готови ли сме за идващата шеметна промяна? Какво чака България, Европа и цялата Земя? Настъпва ли времето на сбъдване на предсказанията? Прави ли са пророците през вековете за идващите Последни Дни и Зората на Новото време?

27.09.2022 г. София Беседа с проф. Христо Смоленов за космическите корени на I-вата цивилизация. Новата му книга.

Коя е най-древната цивилизация? Носи ли послание от звездите? Къде сме ние в древнта история на Земята? Какво да очакваме в хода на еволюцията? На тези и още много въпроси отговаря професор Христо Смолянов.

21.09.2022 г. София Александър Стойчев за българската цивилизация, държавност – митология, история и още…

Защо е несломимо българското познание и дава учения на целия свят? Където стъпим - ред, държава, еволюция! Какво крие този световен ред за българите ?

28.09.2021г. София, Посланието на Богомилските Магове през вековете

Кое толкова плаши Европа, че укрива истината за Духовните вълни идващи от България. Нека чуем и видим детайли от магичните послания на Богомилите.
На тези и въпроси, както и нови разкрития от аналите на древните сакрални знания очаквайте от Александър Стойчев. Писател, журналист, изследовател нашия лектор е един от най-запознатите с укриваните знания за Богомилите.

30.04.2022 г. София. Пътуване във времето и пространството с Огледалата на Козирев. Свръхсетивни преживявания.

Пътуване във времето с Огледалата на Козирев. Свръхсетивни преживявания (на място ще има огледала в отделни стаи за ползване от

21.04.2022 Езотеричните откровения, сакралните текстове, мистерии около Великден. Какво се случва в духовния свят?

„Езотеричното откровение за тайнствата, подготвяли и обуславяли съдбовните изпълнения на Велики четвъртък, на Разпети петък и в първите дни след

27.03.2022 г. Курс по Езотерична Астрология I-ва година – ДИСТАНЦИОНЕН КУРС

Фондация Виделей България организира обучение в школа по Eзотерична Aстрология в България съвместно с български преподавател – инж. Катерина Гогова.

26.03.2022 г. София Курс по Езотерична Астрология I-ва година – 3

Фондация Виделей България организира обучение в школа по Eзотерична Aстрология в България съвместно с български преподавател – инж. Катерина Гогова.

15.03.2022 г. София, Аюрведа – „знанието за живота”, беседа с Поли Попова

Аюрведа е практична наука, приложима изначалната медицина, Аюрведа е цялостна наука, практикувана и проверявана през хилядолетията.  

11.03.2022 г. София, Свързване със Звука ⨀ Кристални купи

Каним ви в петък вечер на релаксираща звукова терапия, балсам за вашите сетива. Всяка частичка от Творението трепти с определена вибрационна честота, включително и ние самите. Звуковите вибрации влияят както на чувствата и емоциите, така и на клетъчните структури.

22.02.2022 г. Най-силният ден на столетието. Идва ангелска година!

Какво е толкова различното в тази дата? Лектори - ВНУЧКАТА НА КНЯГИНЯ ОЛГА- ЛЕЙЛА ПУГАЧОВА, езотеричния Астролог Катерина Гогова, изследователя на древните загадки на Дуло - Александър Стойчев и още лектори.

19.02.2022 г. София „2-ра, съществената част. Общото между суфизъм и йога „Демонстрация на СЕМА – дервишкия танц на живо

Здравейте, приятели, имаме удоволствието да ви срещнем с Васил Тосев – посветен дервиш. Ето накратко как той разказва за запознанството

14.02.2022 г. София Трифон Зарезан по Виделейски от 18:00ч

Здравейте! Заповядайте на Трифон Зарезан, Свети Валентин и още нещо … Това нещо е горещо и ще се случи в

29.01.2022 г. София Въздействие на енергийни съоръжения. Додекаедър, спирали, розети, пирамиди. Защити, чистене, изцерения и др.

Здравейте! С намерение да сме полезни за всички отворени за енергиите хора създаваме възможност за консултации по въздействие на енергийни

22.01.2022 г. София Посланието на тайните посветени Българи. Мироточенето и Светците. Могъщите Богомили. Ученици на Боян Мага.

Феноменът Мироточене -  тайните богомили, които мироточат? Те ли са "припознатите" светци и чудесата, които правят. Могъщите ученици на Боян Мага.

08.01.2022 г. София Курс по Езотерична Астрология I-ва година – 2

Фондация Виделей България организира обучение в школа по Eзотерична Aстрология в България съвместно с български преподавател – инж. Катерина Гогова.

11.12.2021 Укриваните знания за Българите 2: Богомили, Амазонки, Древни находки, Езотерични школи и още

Здравейте приятели, Няколко големи личности с мисия за България се събират за всички нас! Това са проф. Христо Смолянов, чл.к.

10.12.2021г. София Предколедно празненство на Виделей

Здравейте приятели, български светли Души! Традиционното празненство на Виделей е в ход и е с обичаните и стойностни, доказани радетели,

30.11.2021г. София, „Изпитания и превъзмогването им в медитацията при древните посветени и съвършените сред Богомилите“ с Христо Буковски

Здравейте приятели, Имаме удоволствието да ви съобщим радостната новина –  нашия обичан, ерудиран лектор, писател, изследовател, журналист, просветител N 1

27.11.2021г. София, Какво българите даваха на Европа и Европа скри от света? Свещеният пръстен на …… с д-р Морфи Скарлатов

Здравейте приятели, Заповядайте на нашето поредно духовно-културно-обогатяващо човешката душа събитие.  Срещата – беседа и на чаша червен еликсир в гр.

27.11.2021г. Отменено Предпазване от вируси, нано детокс на тялото и билкови програми с Хербалкан. БЕЗПЛАТНО

"Какво да направим, за да имаме силна имунна система, преди да се разболеем?" или "Кога и как да реагираме при първи симптоми на настинка и вирусна инфекция?" Отговорите на тези въпроси ще представи Валентин Стоянов от Хербалкан като ще ни разкрие природни лекове.

23.11.2021г. София, Орфици, маги, колобри, богомили с лектор доц. Веселина Вачкова

Кое носи блясъка на духовната еволюция в България, Европа и целия свят? Доцент Веселина Вачкова ще ни разкрие специалната нишка на магичност и невероятни способности на Магите, Колобрите, както и Богомилите и Орфиците, доксонати от Господа, за да закрилят, посвещават и пазят България!

21.11.2021г. София, II-ро издание – Лечебните точки. Су Джок Терапията, най-големите открития на 20-и век. Запознаване със Су Джок.

Су-джок терапията е изградена от няколко лечебни микроакупунктурни системи, разположени върху ръцете и ходилата. На корейски су – означава ръка, а джок – крак. Оттук и името на откритието.

21.11.2021г. София Курс по Езотерична Астрология I-ва година

  • Фондация Виделей България организира обучение в школа по Eзотерична Aстрология в България съвместно с български преподавател – Катерина Гогова.

12.11.2021г. София, Свързване със Звука ⨀ Кристални купи

Каним ви в петък вечер на релаксираща звукова терапия, балсам за вашите сетива. Всяка частичка от Творението трепти с определена вибрационна честота, включително и ние самите. Звуковите вибрации влияят както на чувствата и емоциите, така и на клетъчните структури.

31.10.2021г. София, Лечебните точки. Су Джок Терапията, най-големите открития на 20-и век. Запознаване със Су Джок

Гост мастер: Жулиета Караджова Запознаване с един от най-ефективните, лесно усвоими методи, който не изисква материални разходи и специални медицински

17.10.2021г. София, Гонг Медитация и звукова терапия. – отменено !!!!!

Терапията със звук е сакрален древен инструмент за изцеление, подмладяване и трансформация. Днес е един от най-ефективните методи за подобряване качеството на живот.

14.10.2021г. София, Българите в древните цивилизаци: Месопотамия, Египет и още. Лектор д-р. Морфи Скарлатов. Дипломат.

Здравейте приятели, Заповядайте на  нашето културно събитие – специалната среща в гр. София, в център ВИДЕЛЕЙ кв. Манастирски ливади, бл.

06.10.2021Г. ЧЕПЕЛАРЕ! БЪЛГАРСКИТЕ ОТКРИТИЯ И ДУХОВНИ ПОЗНАНИЯ С ПРОФ. ЖИВКО ЖЕЛЕВ

Здравейте приятели, гости и граждани на великолепното градче Чепеларе! С голяма радост ви съобщаваме, че гостува в читалището на града

14.09.2021г. София! Александър Стойчев Магическата сила на Кубар – Юпитер в българската митология.

Защо е несломимо българското познание и дава учения на целия свят. Какво крие този световен ред  от българите ? На тези и въпроси, както и нови разкрития от аналите на древните сакрални знания очаквайте от Александър Стойчев. Писател, журналист, изследовател нашия лектор е един от най-запознатите с укриваните знания за Голямата България - Кубратовата.

10-12.09.2021г. ФОРУМ ЗА КУЛТУРНО-ДУХОВНОТО НАСЛЕДСТВО И ПОСЛАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ Гр. Велики Преслав

Събитие с поход до осмарските скални манастири на исихасти и богомили, беседи от около 12 лектори, сутрешни и вечерни програми, музикални изпълнения, изложби, практики, изложение на занаятчии и други.

18.03.2021г. София КОСМИЧЕСКИ СИМВОЛИЗЪМ И САКРАЛНОСТ НА ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ВЯРА И ВЛАСТ

Космическите кодове в символите и българската вяра! Защо е несломима и дава учения на целия свят. Какво крие този свят от българите ?

 

10.03.2021. София РЕЙМСКОТО (БОГОМИЛСКО) ЕВАНГЕЛИЕ И ФРЕНСКИТЕ КРАЛЕ. БЪЛГАРСКИЯТ САКРАЛЕН ПЕЧАТ НАД ФРАНЦИЯ

Българският духовен печат над френските крале. Кой и защо не може да прости на Българите? Коя е тайната, която Европа крие за българската следа в историята на Франция и Европа. Какво знае руския президент Путин и какво получи?