Събития архив

Стара Загора – конференция, беседи, вход свободен, богомили-катари-бяло братство 06.02.2016г.10:30ч

ГМО

Приятели, моля споделяйте – настъпи времето за открити беседи, срещи, конференции на тези теми и връзката между тях в историята на България. След години изследвания, проучвания и експедиции по свещените места на древното знание в България и Европа, и след консултации с най-запознатите просветени на тази тема историци, изследователи, езотерици и писатели, решихме да ви информираме за нещата, които сме открили. Да споделим знаия, емоция, впечатления и проучвания на тези велики вдъхновяващи теми, които карат всяко пробудено сърце да затупти по-силно само при спомеването на думите „Богомили“… „Катари“… За това създаваме за всички вас възможност за участие и въпроси към перфектните лектори и вдъхновени изследователи. ВХОД СВОБОДЕН.

 

ПРОВЕЖДАНЕТО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА – БЕСЕДИ Е ОТ 10:30ч. В ХОТ. МЕРИАН ПАЛАС, ЕТАЖ 3-ТИ, ГОЛЯМАТА ЗАЛА. ХОТЕЛА Е СРЕЩУ ЕЗЕРОТО.

Лектори: Христо Буковски, Христо и Галя Маджарови, Спас Мавров, Жоро Мелихранов и др. Ще покажем много сакрални и магични моменти от пътшествията ни по следите на Богомилите в Европа.
Следете сайта : www.videlei.com редовно за да сте максимално информирани относно събитието. Благодарим
ПРОВЕЖДАНЕТО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА – БЕСЕДИ Е ОТ 10;30ч. В ХОТ. МЕРИАН ПАЛАС, ЕТАЖ 3-ТИ, ГОЛЯМАТА ЗАЛА. ХОТЕЛА Е СРЕЩУ ЕЗЕРОТО.

Кратка информация за лекторите:

Христо Буковски

Буковски

Христо Буковски е роден през 1947г. Той е дипломант на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Повечето му публикации в централния печат са по теми от българската история, християнския духовен живот на българите и обредността в мистичната народна практика. Неговото изследване върху живота, духовната подготовка и въвеждането в мъченичество на плеядата български светци от края на ХVІІІ и началото на ХІХ в., което академичното издателство „Проф. Марин Дринов“ публикува под заглавието „Мистичните полети от страха до любовта“, получи през 2000 г. наградата на Съюза на българските писатели, а за подвига на св. Онуфрий Габровски разказва в романа си „Храначът на магаретата“.

Автор е и на романите „Буенец за братовчеди“, „Да пукне вещерът, горкият“, „Чия игра играхте, Оббов“, „Версия кивот“, „Обсебени“. Други негови книги са „Поздравете оцелелите“, „Уверените“, „Обстоятелства по успеха (журналистически нероман)“, „Шеметът да гълташ жаби (Магичното поле за човешка власт между Бога и Сатаната в проходжийската теория на нашия народ)“, „Избраницата на Константин Велики“, а богато илюстрираните му исторически очерци „България“ и „София“ са издадени в луксозни томове на английски, немски, френски, испански, италиански и руски език.

С последните си две книги – „Опасният архив на богомилите“ и „Похитеното съкровище на богомилите“ – Христо Буковски представя една цялостна концепция за възникването на Богомилското учение и неговото място в духовната култура на България.

Христо Маджаров

маджаров

Инж.Христо Маджаров е роден и завършил висше техническо образование във Варна, където и работи дълги години като учител. От ранна възраст има духовни опитности и интерес към езотеричните науки, заради което е преследван от комунистическите власти.
В младостта му Съдбата го отвежда в Школата на Беинса Дуно на “Изгрева” в София. Там се запознава с ученици на Учителя, което определя по-нататъшната му житейска траектория. През 1980 г. е в Париж, където предава за печат поредната версия на съвместния му с д-р М. Константинов труд „Новата Култура в Епохата на Водолей”.
На път за България пребивава известно време в “Гьотеанум” – Дорнах (Швейцария) – в антропософската школа на д-р Рудолф Щайнер. Върнал се в България, в обстановка на жестоки преследвания заради духовните си убеждения, участва активно в създаването на възможните тогава легални дружества с езотерично съдържание: Йога, Научна фантастика, Радиестезия, Психотроника, Есперанто и др. Редактор е на списание „Радиестезия”, забранено през 1986г.
През 1991г. заминава за САЩ, Калифорния и участва в духовни курсове в различни езотерични центрове. Съучредител е на Uniwersity of Life (Училище на Живота) във Феникс, Аризона и на Uniwersity of Future United Life (Училище на Бъдещия Единен Живот) в Лос Анжелис.
Прекарва една година в уединение и медитация в калифорнийската пустиня и основава Esoteric Centre „ALFYOLA” в Сан Бернардино, близо до Лос Анжелис.
Дава интервюта в американската преса и води ежеседмични лекции за духовнокултурния живот на съвременния свят, за идването на Новата Култура и за Учението на Беинса Дуно, който я предизвестява и подготвя индивидите, обществата и народите за нея. Като представител на Бялото Братство във Варна, организира безплатни курсове за изучаване на основите на Богомилското движение и Учението на Беинса Дуно, а също и Паневритмии на различни места, някои от които се излъчват по американската телевизия. Участва с доклади на годишните срещи на окултни общества в Санта Круз (на брега на Тихи Океан, до Сан Франциско), Лос Анжелис, Сакраменто и др. Получава посвещения в планините на Маунт Шаста и Сан Бернардино, в Joshua Тгее (в калифорнийската пустиня) и др. Праща Послания и Призвания за обединение на различни духовни центрове в Америка и Европа. Почетен гост е на Международния Център на Розенкройцерите в Оушънсайд, където подписва договор за издаване на тяхната литература в България. Пише до Императора на Древния Мистичен Орден на Розата и Кръста с вестта, че съществуват и други живи клонове на Бялото Братство освен оглавяваната от него световна организация.
Участва задочно в конгреси по психотроника – в Чикаго, Илинойс и София. През същото време издава в България брошурите „Космичен План от преди 5500 г.” (1993), „Nеw Аgе”, „Български Мистерии” и „Новата Култура през Епохата на Водолей”.
През 1994 г. се завръща в България, където провежда няколко големи цикъла лекции: „Световни Мистерии ” – в съучредения (1990 г.) от него клуб „Езотера”: „Принципи за трансформация” – в Центъра за алтернативна култура „Арета” (съучредител 1995 г.) и др.
Част от тези лекции се съдържат в книгата „Мелхиседек – Пътят на Вярата” и в поредица брошури под рубрика „Световни Мистерии”, “Освобождение чрез Космично съзнание”, “Любов и еволюция”, “Български мистерии”, “Завръщането на богомилите”… В последния труд се разкрива и космологията и гносеологията в Учението на Беинса Дуно. Издадена е също трета част на „Новата култура… “
От 1999 г. е председател на Историческото дружество “Българска орда” – Варна.
В 2000 г. посещава наследниците на Волжка България в Чувашия.
Бестселърите “Големият Заговор срещу българите” и “Златна България” се разпространяват в цял свят и събуждат българския дух.
Христо Маджаров дава интервюта по радиото, телевизията и масмедиите. Участва в конференции по психотроника, радиестезия и др. Държи лекции в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хасково, Бургас, Мадара, Русе, Ямбол, Свиленград, Айтос, Шумен, Сливен… Главна тема е духовният ген на българите – патриарси на човечеството и семе на Нови Култури.
В момента пише върху Учението на Беинса Дуно и езотеризма на 20 век в световен план.

Галя Маджарова

Инж. Галя Колева Маджарова е родена и учи във Варна. Висшето си образование завършва в гр. Русе, където живее до 1997 г.
Промените я принуждават да изостави работата си на електроинженер и да се занимава с болката на хората (разказала е за този житейски момент в броевете на списанието си „Еликсир на Живота”, Алфиола 2000).
След 1990 г. една след друга следват съдбовни срещи в живота й:
– с инж. Никола Хлебаров (създателя на билковите тинктури „Еликсир,
– с д-р Чаушев – Лечителя и Светеца от св. Влас, който й дава ключ на духовното лечение,
– с езотерика инж. Христо Маджаров, с когото слива житейския си път.

Срещата с Христо Маджаров е повратен момент в живота й, в който натрупаните до тогава интелект, интелигентност, широка обща култура и непреодолим интерес към окултното се подрежда и структурира в нейното съзнание като солидна база за това, за което я подготвя Съдбата – да изяви в книги натрупаната мъдрост.
В нейното списание „Еликсир на Живота”

Спас Мавров

Завършва Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“, специалност скулптура. Работи като преподавател по моделиране и анатомия в Средното художествено училището по дизайн „Академик Дечко Узунов“ в гр. Казанлък, във варненското училище по изкуствата „Добри Христов“, като консултант в художествената галерия „Палас“ във гр. Варна. Последните десетина години животът и творчеството му са трайно свързани с Казанлък.

Участва в поредица от изложби в България и Италия.
Работи в областта на малката пластика и миниатюрата. Творбата „Богородица и Иисус“ е най-малката отливка в света, пластиката е с височина 7 мм.
Твори и в областта на глиптиката (резба върху скъпоценни камъни). По-значими творби в тази област са: „Флора“, „Богородица, Иисус и Свети Дух“, „Риба“, „Везна“, „Лъв“ и други.
Негови творби са притежание на частни колекции в САЩ, Германия, Италия, Гърция, Русия, Словакия, Австрия, Испания, Белгия, Франция и други. Пластиката „Алфа и Омега“ е собственост на колекцията на Ватикана.

Повече от 30 години Спас Мавров се занимава с езотерични науки. Придобива степен по линията на българските колобри, наследници на знанията на първия монотеистичен бог Танг-Ра.
Има редица изследвания и разработки в областта на тайното знание, които представя в няколко цикъла лекции: „Нестандартни проблеми в науката. Връзка между научно и езотерично знание“, „Езотерична астрология“, „Дванадесетте тайнства на Христос“ и др. По тези теми има множество публикации в периодичния печат.
С интерес се посрещат докладите на Спас Мавров на наши и международни конференции, симпозиуми и други научни форуми, в които разкрива част от тайните на Тангризма. Той участва в Първия международен симпозиум по тракология през 1992 год., в Международния конгрес по нестандартни проблеми в науката и парапсихологията – 1992, в Семинар на Оксфордския университет – 1994г. От 2000 г. участва с доклади в ежегодната научна конференция за приноса на българите в световната култура и цивилизации – Варна.
Автор е на множество публикации в периодичния печат и на няколко книги в областта на езотеричната медицина, философия, история.

Книги на Спас Мавров:
„Свръхсетивност“ – 1995
„Теория на енергийния обмен – обща част“ – 1998
„Отношението – функция на еволюцията“ – 1999
„Балканите – жлеза на времето“ – 2002
„Дванадесетте тайнства на Христос“ – 2003
„Колобар“ – 2004
„Пътят на пробудената душа. Астрология на траките“ – 2005
„Свръхсетивност. Отношението – функция на еволюцията. Балканите – жлеза на времето“ – 2007
„Български вълшебни сакрални приказки” – 2009
Трилогия: „Свръхсетивност”, „Отношението – функция на еволюцията”, „Балканите, жлеза на времето” – 2010
”Алхимията като наука” – 2015

Жоро Мелихранов :

ПРОВЕЖДАНЕТО НА КОНФЕРЕНЦИЯТА – БЕСЕДИ Е ОТ 10:30ч. В ХОТ. МЕРИАН ПАЛАС, ЕТАЖ 3-ТИ, ГОЛЯМАТА ЗАЛА. ХОТЕЛА Е СРЕЩУ ЕЗЕРОТО.

ПРОГРАМА :

10:30 -11:00 Откриване

11:00 – 12:00 -Христо Буковски : Богомилската енергия в земите на катарите

12:00 – 12:30 Почивка

12:30 – 13:30 – Спас Мавров Бояна Мага и Богомилството

13:30- 14:30 – Христо Маджаров : Богомилската драма в пет действия

14:30 – 14:50 почивка

14:50 -15:30 – Галя Маджарова : Богомилски посвещения

15:30 – 16:30 – Жоро Мелихранов – езотерични сведения за Боян Мага и Богомилите

16:30 – 17:30 Въпроси

17:30 – Закриване на Конференцията.

 

БОСНА
Босненските пирамиди

{gallery}bosna{/gallery}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *