Лектори

Тодор Ялъмов – инж. химик, изследовател, езотерик, председател на сдружение „Рьорих“

Роден на 20 август 1944 г. в Москва. Завършва СУ, Кл. Охридски“ специалност химия – производствен профил и дипломна работа по квантова химия през 1972 г.

Работи по специалността в различни лаборатории и Институти до 1991 г.

Участва с разработки на повечето НФ конференции и клонове, дългогодишен фотограф на клуба с богат фото и слайд архив (19702002 г.) и видеоархив (2002 – 2007 г.) от дейността на фен движението в България. До 1990 г. е лектор в Дружество за разпространение на знания „Георги Кирков” (с теми „Извънземни цивилизации”, „Самоизграждане на творческата личност” и др. инициирани от дискусии в Клуба), а след 1996 г. обикаля страната с НФ изложби, с картини на Николай Рьорих и цикъл лекции „Жива Етика”, научни и езотерични открития, „Български и руски космисти” и др.

Увлича се от фотография, участва в редица изследователски експедиции в планината Алтай, по Индия, Ю. Корея, Русия (основно района на Волжка България) и др., организирани от Клуб „Приятели на Рьорих“ и Института за древни цивилизации.

През 1995 – 1999 г. е председател на Българско сдружение „Рьорих“, а от 1999 г. до сега на Националния Клуб „Приятели на Рьорих“.
От 2005 г. е зам-председател на Националния граждански инициативен комитет „Петър Димков” и активно участва в празненствата по случай 120-та годишнина на П. Димков.

От 2000 г. се включва в работата на Института за древни цивилизации, където участва в повечето семинари, проекти и програми, има публикации за културата на древните българи, за приноса на сем. Рьорих в изучаване на старата българска история и др. От 2007 г. е технически редактор на научното списание на Института за древни цивилизации „Авангарни изследвания на древните българи”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *