Публикации

Топ 5 на храните, които не трябва да ядете, за да избягвате коремните тлъстини

Fat Man Eats Burger And Drinks Soda

Fat Man Eats Burger And Drinks Soda
Никой не иска да бъде с наднормено тегло, но има нещо в коремните тлъстини, което е по-зле в сравнение с другите видове. (По същата тема виж: 1.http://healthnearnature.com/2014/06/18/eto-top-pet-na-hranite-koito-da-yadete-za-da-se-spasite-ot-izlishnite-koremni-maznini/; 2.http://healthnearnature.com/2014/07/08/izlishnite-koremni-tlastini-kak-se-natrupvat-i-kak-da-se-otarvem-ot-tyah-zavinagi/). Дори имената ни карат да се срамуваме: Мъфинов връх, Бирено коремче, Резервна гума. Обаче, уголемяването на талията не е просто естетически неприятно; то е вредно за вашето здраве. Изследванията показват, че колкото по-голяма е талията ви, толкова по-вероятно е да имате високо кръвно налягане, диабет, сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак. Докато доброто хранене, приемането на хранителни добавки и упражненията са отлични начини да забавите уголемяването на талията ви, има и някои храни, които трябва да избягвате напълно, ако загубата на коремните тлъстини е вашата цел.(
1. Газирани безалкохолни напитки. Това са чисти течни калории. Една единствена супер голяма напитка от вид, който можете да си купите от магазина, съдържа толкова чиста захар, колкото цяла шоколадова торта. Още по-лошо, захарта в повечето газирани напитки е под формата на високо-фруктозен царевичен сироп, изкуствена форма на захар, която е претърпяла химически процес, за да се повиши нивото на сладост. В едно проучване, докладвано от SCIENCE Natural News (1), плъхове били хранени или с високо-фруктозен царевичен сироп, или с обикновена захароза, като част от тяхната диета. Било установено, че плъховете, на които давали царевичен сироп, не само увеличили теглото си, но също така имали значително увеличаване на коремното тегло. Отдръпни се, бирено коремче! „Коремчето газирани напитки“ може да заеме твоето място.
2. Бял хляб – Бялият хляб е направен от високо преработено бяло брашно. Почти всички витамини, минерали и фибри, съдържащи се в целите зърна, са напълно отстранени.
Резултатът е въглехидрат, който бързо се обработва от тялото ви, в следствие на което вашата кръвна захар и инсулин скачат нагоре, а след това спадат. Този процес, ако се повтаря достатъчно често, може да доведе до затлъстяване, панкреатична умора, диабет тип 2 и увеличени коремни тлъстини.
3. Алкохол – Алкохолът е просто силно рафинирана захар. И докато някои изследвания показват, че умереното пиене може да бъде добро за вашето здраве, захарта в алкохол се преработва от вашето тяло по същия начин, по който обработва всички рафинирани захари, и повишава нивото на кръвната ви захар. Това, точно както и с рафинираната захар, може да се отрази неблагоприятно на теглото ви, панкреаса и вашата талия.
4. Пържени картофки – Хората схващат пържените картофки като скорбяла, защото са от картофи, и като високи калории, защото са пържени в мазнина, но когато става въпрос за избягване на коремните тлъстини, проблемът не е в нишестето или калориите. Проблемът е, че повечето пържени картофки,сервирани в ресторантите и заведенията за бързо хранене, са пържени в хидрогенирани трансмазнини – химически променени растителни масла. Транс мазнините отдавна са известни с тяхното отрицателновъздействие върху здравето ни, включително повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Но едно проучване от 2007 г., докладвано от National Institutes of Health (2), измерващо как маймуните реагират на мазнините в храната им, убедително свързва трансмазнините с коремните тлъстини. Установено е, че маймуните, които консумират трансмазнини – за разлика от здравословните, мононенаситените мазнини, като тези в зехтина – не само натрупали по-голямо тегло, отколкото животните, които яли по-здравословни мазнини, но също така и повишили теглото около средната част на тялото. Маймуните, хранени с трансмазнини, дори качили теглото си, въпреки че не са консумирали изобщо толкова много калории! Транс мазнините, съдържащи се и в много преработени храни, различни от пържените картофки, винаги трябва да се избягват.
5. Хамбургери – Тъй като хамбургерът обикновено се прави с говеждо месо и преработено сирене, всички американски хамбургери са с високо до небесата съдържание на наситени животински мазнини. Наситените мазнини са свързани със сърдечните болести, артрит, много видове рак и диабет тип 2. Диета с високо съдържание на наситени мазнини допринася не само за увеличаване на теглото, но също така допринася конкретно за увеличаване на коремното тегло. Едно изследване, публикувано от Американската диабетна асоциация (3) показва, че участниците, които консумират допълнителни калории под формата нанаситени мазнини, натрупват повече килограми в коремната област, в сравнение с участниците, които са получили тези излишни калории под формата на здравословни мазнини. Премахването? Пропуснете бургерите от следващото ви барбекю, и вместо тях си вземете пилешки гърди без кожа или печена риба и зеленчуци. Aurora Geib Learn more: http://www.naturalnews.com/045888_foods_to_avoid_belly_fat_weight_gain.html#ixzz36nWnz2DC Source: 1) http://science.naturalnews.com 2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov 3) http://diabetes.diabetesjournals.org
Posted in Здравословно или нездравословно, Контрол на теглото on 09.07.2014 byHealthNearNature.com.

Post navigation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *