Публикации

Трета република в Русия поиска да се казва България

 Чувашите поискаха републиката им да се преименува на Волжка България и чувашите официално да бъдат преименувани на българи. Това е третата република в пределите на Руската федерация, която иска подобно нещо, съобщава frognews.

Чувашите определят себе си като потомци на древните българи и като част от една от българските държави, имала статут на империя. Република Чувашия е част oт Руската федерация и граничи с друга държава, чиито жители също искат да бъдат официално признати за българи.

Чувашия е част от древната империя, съществувала под името Велика България, която днес познаваме като Волжко-Камска България или Волжка България, пишат руски медии.ОТПРАВНА ТОЧКА  за намиране видео по темата:https://www.youtube.com/watch?v=VaBGkZu9Ppc

Република Татарстан също е част от тази бивша империя. Тамошните българи, които са били подложени на изтребление и разселване, са били насилствено преименувани на “татари”. През XX век републиката е просъществувала за две години под името Булгарлък.

Подобна съдба има и друга руска република – Кабардино-Балкария, където балкарците се водят отделно от българите и нямат право да се самоопределят като такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *