Събития архив

Три неща за българския дух на днешната дата: Кръстов ден, великото богомилско поклонение в Европа и проява на милосърдие !

 

 

 

 

 

Честит Празник Българи по Дух…!

Днес е въздвижение на Светия Кръст Господен. Кръстов ден. Повече информация за празника може да се намери в мрежата, но аз ще споделя информацията, която още през далечната 1990г. научих от една много свята жена от Асеновград Николина Игнатова. До момента тази Ясно -виждаща жена има изградени със собствени средства и възстановени десетки параклиси около Асеновград, и лично построена черква в града. Когато сградата беше готова преди около 2г.( 2012) поповете пристигнаха, погледнаха и казаха..“…. А може да служим“…Разбира се без да дарят нито един лев за построяването и…

Освен Ясно-виждаща ( позна много неща за моя живот и всичко се сбъдна ), тя е силно вярваща и много специална душа…Но да се върнем на 1990г. Уволнявайки се от казармата с една раничка пристигам в Асеновград на 13.09.1990г.

Намирам леля Николина в нейната чиста спретната къща с едно китно дворче отпред…Погледна ме и се усмихна…“ Чаках те“.. (После последваха събития на които и днес сте свидетели…Семинари, екскурзии…Духовни пътешествия…Реабилитиране на делото на Богомилите, осветляване на информация за светилища, Пирамидите в Босна и Херцеговина, откриване и популяризиране на духовни учители…Телевизионни предавания….И др..Някой път, ще напиша книга за всичко това…)

Днешния ден за мен е много специален, защото даде началото, тласъка на духовното ми развитие преди 24г. когато Леля Николина ме изпрати да преспя вечерта на Кръстова Гора. Нямаше път и се наложи с автбусче до село Мостово да пътувам, а след това два часа пеша, на свечеряване до върха. Разбира се нямаше ток тогава, нямаше хора и само 3-4 човека се бяха сгушили в малката църквичка и си говореха шепнешком за чудесата и изцеленията на това свято място…

Бях изненадан, но и очарован от цялата харизмата на мястото, атмосферата и усещането на нещо сакрално, божествено в цялата тази тиха гора и обсипано със сребро небе от звезди….Като унес минаваха думите покрай мен за разказите на изгорените 40 монаси, които са крили кръста там… Сетих се за думите на леля Николина за брат Йорданчо, който е направил кръста от 33 мандала по заръка на цар Борис….

Днес мястото е посещавано от хиляди хора и за съжаление много комерсиализирано…Много важно е дрехите с които са били хората на кръстова гора да не се перат веднага в пералня, а да се оставят малко накиснати във вода. После тази вода се сипва на цветя или дървета… Също така с благословията на това място човек да се прибере и преспи веднага в дома си, не някъде другаде. Ляга на леглото в къщи с дрехите и се претълкулва от едната на другата страна.

И така във всяко едно легло. Особенно, ако може в детската стая… Още за днешния ден – правим първото в историята на България Богомилско, европейско поклонение и срещи с наследници на тези велики души. Местата на Богомилския дух и развитие, които ще посетим в Европа са Сърбия, Хърватия, Словения,Италия и Франция..http://videlei.com/excursions/excursion/14 Преди 3 години започнах с осветляването на делото на Богомилите в Босна и Херцеговина. Първото Балканско поклонение, където следвайки енергията Кундалини са се заселили около пирамидите в Босна. Днес започва голямото духовно, Богомилско, европейско поклонение… Да разпространяваме Българския Дух..! В Бургас събираме помощи за наводненията в Мизия, http://videlei.com/articles/article/158 а от др. седмица и за тези в Странджа, село Ново Паничарево…Да помагаме !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *